dimecres, 25 de gener de 2017

Activitat 13. Les constel·lacions

L'objectiu final d'aquesta activitat és redactar una història relacionada amb les constel·lacions. Abans però, serà necessari contestar les següents preguntes:
1. Què és una constel·lació? Quin origen tenen (qui les va descobrir)? És un conjunt d'estrelles juntes al cel.


2. Digues el nom de 4 constel·lacions i adjunta-hi una imatge.

Constel·lació d'orió
Constel·lació aries


Constel:lació sagitari

Constel·lació d'Andròmeda3. Busca i copia la llegenda d'una de les quatre constel·lacions anteriors.

Andròmeda: Cassiopea, esposa de Cefeu, rei d'Etiòpia va gloriar-se de ser més bella que totes les Nereides o divinitats marines. Posidó, déu del mar, va castigar el país enviant un monstre que només es calmaria si li donaven la princesa Andròmeda, filla única dels reis. Per això va ser encadenada en una roca com a ofrena al monstre. Després del seu alliberament per Perseu, tant ella com els seus pares van ser convertits en constel·lacions.

4. Com podem trobar, d'un manera fàcil, les constel·lacions? Ens poden servir per orientar-nos? Les podem trobar perquè algunes només surten cap al nord, algunes només cal sud i d'altres només surten a l'est o l'oest. Ens podem orientar gràcies a això.


5. Ara sí, escriu una història (com a mínim 300 paraules) relacionada amb les constel·lacions que has mencionat anteriorment. 

Constel·lació Aries:
Hi havia una vegada en un poble molt petit on la gent vivia molt espantada perquè hi havia un pagès que tenia cabres i una d'elles deien que a les nits, per aquells camins, atacava a la gent amb una ràbia incontenible i amb els ulls vermells com si estigués posseïda pel dimoni. En Joan, un veí d'aquell poble, estava molt preocupat perquè ell treballava molt i a les nits tornava tard a casa i ho feia pels voltants de la casa on hi havia les cabres. Quan la cabra va assassinar a una desena de persones, els veïns es van reunir i van anar a parlar amb el pagès. Quan van trucar a la porta ningú els va obrir, però al cap d'una estona un veí va mirar per la finestra i va veure al pagès estirat el terra degollat i la cabra al costat que se li estava menjant els ulls. Els veïns van fugir espantats davant d'aquella escena. Al cap de dos dies i una víctima més, molts veïns estaven marxant del poble però en Joan els va aconseguir reunir i els hi va dir que ell sol aquella mateixa nit aniria a la casa i mataria a la cabra. En Joan va anar a la casa i la cabra el va intentar atacar però en Joan es va defensar molt bé i va aconseguir clavar-li un ganxo al cor que portava amagat. La cabra s'estava dessagnant quan va començar a parlar i va dir que estaria per sempre més al cel observant aquell petit poble i maleint aquell noi que havia acabat amb la seva vida. Després de dir això, la cabra es va morir i en Joan va veure com la seva ànima pujava fins al cel i prenia forma de constel·lació, la Constel·lació Aries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada